Makaron z sosem szpinakowym z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Czy tylko nam zaczęła cieknąć ślinka?

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Do dużej patelni wlewamy oliwę i podsmażamy pokrojony na plasterki czosnek i pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Dodajemy opłukany, osuszony i grubo pokrojony szpinak oraz masło. Podgrzewamy przez 2 minuty na większym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień, wlewamy śmietankę i wkładamy 3/4 pokruszonego sera gorgonzola i mieszamy. Delikatnie podgrzewamy i roztapiamy ser nie zagotowując. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz w razie potrzeby solą. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron i posypujemy resztą pokruszonego sera gorgonzola oraz pokruszonymi orzechami włoskimi.

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.