Wersja kontrastowa

Gniazdko Czaniecki z krewetkami i szpinakiem

Gniazdko Czaniecki z krewetkami i szpinakiem to danie dla miłośników owoców morza Pyszności!

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krewetki myjemy, oczyszczamy z jelit jeśli jest taka konieczność, wykręcamy ogonki i osuszamy. Szpinak myjemy i suszymy. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą i podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy krewetki i smażymy przez 30 sekund na dużym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy delikatnie i smażymy kolejne 30 sekund. Po tym czasie wlewamy wino i chwilę gotujemy, po czym dodajemy szpinak, a po chwili śmietankę ii doprowadzamy do wrzenia. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i gotujemy do momentu aż sos będzie gęsty i oblepi cały makaron.

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.