Jakość naszych produktów

Jaki jest nasz makaron?

Prawdziwy, jak domowy. Jest jak rodzaj magicznego pudełka, które po otwarciu uwalnia emocje, wspomnienia i smaki z dzieciństwa. W jego przygotowanie wkładamy nie tylko pasję, ale także nasze rodzinne tradycje. Chcemy, aby produkt, po który codziennie sięgają nasi Klienci był najwyższej jakości, dlatego dbamy o to, na każdym etapie jego wytwarzania.

Dajemy Ci makaron taki, jak lubisz. Taki, jak u mamy podczas rodzinnego obiadu. Wszystko po to, aby przywołać dawne smaki dzieciństwa i ocalić je od zapomnienia.

Jakość i bezpieczeństwo naszych produktów

Do produkcji makaronu używamy najwyższej jakości kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Surowce od lat sprowadzamy od zaufanych dostawców z Polski, Czech i Węgier. O jakość wyrobów dba nasze laboratorium zakładowe, które funkcjonuje już od 15 lat.

Nasi specjaliści badają m.in. cechy mikrobiologiczne (bakterie) oraz fizykochemiczne (tłuszcz, wilgotność) gotowych wyrobów i półproduktów, które wykorzystujemy do produkcji makaronów. Z racji tego, że posiadamy własne ujęcie wody (studnia głębinowa) jesteśmy pod szczególnym nadzorem Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, która czuwa nad jej jakością. Dodatkowo raz w tygodniu sami przeprowadzamy badania wody, aby mieć pewność, że jest najlepszej jakości.

Wielokrotnie sprawdzana jakość

Wyprodukowany makaron zostaje również poddany badaniom mikrobiologicznym oraz kontroli zawartych w nim jaj pod postacią tłuszczu oraz wilgotności. Sprawdzany również walory organoleptyczne makaronu przed i po ugotowaniu tj. smak, zapach, konsystencję i barwę. Dopiero po tych wszystkich badaniach produkt może zostać wprowadzony do sprzedaży.

Działanie w oparciu o zasadę FIFO

Działamy w oparciu o międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności. Podczas produkcji oraz magazynowania nasi pracownicy stosują się do zasady FIFO, czyli First-In-First-Out – pierwszy na wejściu, pierwszy na wyjściu. To zasada, zgodnie z którą towary najdłużej składowane w magazynie wydawane są w pierwszej kolejności. Pozwala to na dostarczenie makaronu z długą datą przydatności, wyprodukowanego ze świeżych półproduktów. Dodatkowo, każdy produkt przechodzi przez detektor, wykrywający metal, który eliminuje zagrożenie związane z metalicznymi zanieczyszczeniami.

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.