Makaron z pełnego przemiału

Do produkcji tej linii makaronów użyliśmy mąki z pełnego przemiału z pszenicy durum, co oznacza, że jej ziarna zmielone zostały w całości. Dzięki temu, oprócz węglowodanów i białka, zwiera więcej cennych dla organizmu składników, niż produkt z mąki białej.

Makaron ten ma niski indeks glikemiczny – przedłuża uczucie sytości i nie powoduje nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Polecamy go szczególnie osobom, dbającym o linię, diabetykom, sportowcom i osobom pracującym fizycznie!

Makaron pełnoziarnisty jak wszystkie tego typu produkty, wytwarzany jest z najmniej przetworzonych składników a co za tym idzie jest źródłem węglowodanów złożonych. Uczucie sytości, po jego spozyciu utrzymuje się przez długi czas. Makaron ten obfituje również w błonnik, który jest niezbędnym składnikiem właściwego trawienia.

Zawarta w jego składzie semolina jest jednym z najlepszych rodzajów mąki pszennej – oprócz licznych mikro i makroelementów zawiera także luteinę, która jest niezwykle istotna dla utrzymania dobrej kondycji wzroku. Makaron fit dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi, może stać się zarówno daniem głównym jak i dodatkiem do tradycyjnych potraw.

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.