Najlepsze składniki i wiele możliwości
Makarony Czaniecki 100% durum w swoim składzie zawierają wyłącznie semolinę oraz wodę. Na każdym etapie produkcji dbamy o zachowanie najwyższych standardów jakości – od wyboru najlepszych surowców, po nowoczesne technologie produkcji.
Makaron durum to wszechstronny składnik, który można wykorzystać do przygotowania wielu pysznych dań. Jest doskonały w klasycznym spaghetti z sosem pomidorowym lub bolognese, aromatycznym makaronie z pesto, a także w lekkich sałatkach makaronowych z warzywami i oliwą z oliwek. Sprawdzi się też w zapiekankach, np. z serem i szpinakiem oraz wszelkich zupach. Możliwości są nieograniczone!
Odżywcza mąka z pszenicy durum
Znana również jako semolina, ceniona za swoje unikalne właściwości odżywcze i kulinarne. To właściwy wybór dla osób, które chcą odżywiać się zdrowo i świadomie. Mąka z pszenicy durum jest bogata w białko, węglowodany złożone, błonnik oraz witaminy i minerały.
Włączając makarony z durum do swojej diety, można cieszyć się pysznymi daniami, które jednocześnie wspierają zrównoważony sposób odżywiania. Możliwości jest wiele – od tradycyjnych zup, przez smakowite pasty, po zdrowe sałatki makaronowe.