Makaron Amber durum

Makaron 100% z pszenicy amber durum

Linia „100% Amber durum” została stworzona specjalnie z myślą o miłośnikach południowych smaków oraz kulinarnych eksperymentów. Makarony te produkowane są w 100% z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki z pszenicy twardej, tzw. durum.

Makaron durum pełnoziarnisty idealny do sosów

To dzięki niej, makaron ma żółte zabarwienie, nie skleja się, zachowuje odpowiednią sprężystość, zwartą konsystencję i trudniej go rozgotować.

Makaron durum indeks glikemiczny

Makarony te nie sklejają się, zachowują sprężystość i trudniej je rozgotować, gdyż są nieco twardsze. Ich podstawą jest semolina, która zawiera więcej wartości odżywczych niż mąka pszenna, dlatego też makaron durum polecany jest osobom, które starają się odżywiać zdrowo i świadomie. Charakteryzuje się niższym niż inne makarony, indeksem glikemicznym, dzięki czemu polecany jest diabetykom. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, potas, żelazo, fosfor i kwas foliowy w znacznie większej ilości niż mąka ze zwykłej pszenicy. Zawiera także luteinę, która przyczynia się do poprawy wzroku oraz zwalczania wolnych rodników.

makaron Czaniecki
Makaron Amber durum

Makaron 100% amber durum spaghetti

500g

Spaghetti długie 5-jajeczny

Makaron 100% amber durum spaghetti długie

500g