Makaron jajeczny

W jego skład wchodzi kasza pszenna makaronowa z pszenicy miękkiej, semolina, oraz 5 jaj na każdy kilogram mieszanki mącznej.

Dzięki takiemu połączeniu, makaron podczas gotowania szybko staje się miękki i sprężysty, idealnie nadając się do zup, sosów oraz dań serwowanych na słodko. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!

Makaron jajeczny to prawdziwy powrót do dzieciństwa – przygotowywany jest w oparciu o tradycyjne receptury, jednak dzięki udziałowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Pszenica ta charakteryzuje się wysokimi właściwościami odżywczymi, zawiera m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy, a ponadto ma niższy indeks glikemiczny, jest więc bezpieczna dla diabetyków oraz lubiana przez osoby, które starają się prowadzić zdrowy tryb życia. Racjonalne odżywianie idzie w parze z tradycyjnym smakiem co sprawia, że to idealny pomysł na przyjemny posiłek po ciężkim dniu!

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.