Makaron Czaniecki z błonnikiem

Makaron z błonnikiem

Najnowsze produkty Makaronów Czanieckich to połączenie tradycyjnego smaku makaronu oraz pełni zdrowia!

Makaron Czaniecki z błonnikiem

Makaron z błonnikiem owsianym jest produkowany z semoliny (kaszka z pszenicy durum) oraz 9% dodatku błonnika owsianego.

Oprócz innowacyjnego składu, makarony z błonnikiem mają inne, niż tradycyjne, kształty.

Makaron z błonnikiem - właściwości

Błonnik wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu człowieka. Korzystny wpływ błonnika owsianego na ustrój związany jest z obecnością w jego składzie tak zwanych beta-glukanów, czyli frakcji nierozpuszczalnych w wodzie. Błonnik owsiany usprawnia przemianę materii, wspomaga proces odchudzania, wchłania wodę, pęcznieje, wypełnia żołądek i zmniejsza poczucie głodu. Pomaga w zaparciach, biegunce oraz w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka narządów pokarmowych, podnosi odporność organizmu, wspomaga leczenie chorób układu pokarmowego.

Makaron z błonnikiem jest efektem projektu pt. „Wzrost konkurencyjności sektora MŚP poprzez wdrożenie innowacyjnych produktów prozdrowotnych” dofinansowanym przez Fundusze Europejskie.

Makaron Czaniecki
Makaron Czaniecki świderek z błonnikiem

Makaron świderek 100% amber durum z błonnikiem

250g

Makaron Czaniecki z błonnikiem

Makaron 100% amber durum z błonnikiem rurka

250g

Makaron Czaniecki zwierzątka z błonnikiem

Makaron 100% amber durum z błonnikiem zwierzątka

250g

Makaron Czaniecki z błonnikiem

Makaron 100% amber durum z błonnikiem muszla

250g

Makaron Czaniecki z błonnikiem

Makaron 100% amber durum z błonnikiem świder

250g

Amber Durum Spaghetti

Makaron 100% amber durum z błonnikiem spaghetti

500g