Przepisy

Dzielimy się tym, co najlepsze. Nasze makarony są doskonałą bazą wszelkich potraw, zarówno kuchni polskiej, regionalnej jak i światowej.

makaron Sczaniecki muszelka

A czy można sobie wyobrazić lepszą bazę niż zapamiętane u babci smaki ze słodkiego dzieciństwa? Ale też nowe, współczesne smaki tradycyjnych receptur? Dowiedz się jak smakuje klasyka oraz potrawy dawne, niekiedy zapomniane, ale znów powracające na stół w różnych konfiguracjach.

Łazanki ala bolognese

Łazanki a la bolognese

Łazanki a la bolognese to pomysł z którego jesteśmy szczególnie dumni. Przepis długi, ale wart przeczytania i… wypróbowania! Macie ochotę? Sposób przygotowania Marchewkę i korzeń

Sprawdź przepis »

Zupa dyniowa z granatem

Dziś przedstawiamy prawdziwie wybuchową mieszankę dla podniebienia – cudowną, jesienną zupę dyniową z granatem! Czaniecki Makaron typu muszelka (250g) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Sprawdź przepis »
Makaron Czarniecki kokardka