Makaron Świderek Czaniecki

Makaron 5-jajeczny

Makaron jajeczny przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury – jego smak jest niczym powrót do czasów dzieciństwa. Jednak to dzięki dodatkowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Zawiera wiele wartości odżywczych, m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy.

Makaron Czaniecki 5-jajeczny

Ponadto pszenica durum ma niższy indeks glikemiczny, dlatego po ten makaron chętnie sięgają diabetycy oraz osoby prowadzące zdrowy tryb życia. Makaron jajeczny z pszenicy durum stanowi połączenie tradycyjnego smaku z racjonalnym odżywianiem. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie tradycję, jak i nowoczesność.

Dodatek jajek i odżywczej pszenicy sprawia, że posiłek z makaronem jajecznym jest niezwykle sycący. Latem można jeść go na zimno z sezonowymi warzywami lub owocami, zaś w chłodniejsze dni polecamy dodatek ciepłych, rozgrzewających sosów i zup. Warto podkreślić, że to właśnie z twardej pszenicy durum powstają włoskie pasty z najwyższej półki. Ta odmiana makaronu wchłania mniej wody, a także posiada większą przyczepność.

Pożegnaj sos, który uparcie spływa po makaronie!

Makaron Czaniecki - rodzaje

Produkujemy makaron jajeczny w różnych kształtach – od tradycyjnej krajanki, po muszelki, kokardki, niteczki, łazanki, a nawet makaron w formie ryżu lub literek. Każdy z nich cechuje się tym samym wybornym smakiem i bursztynową barwą – wybierz ten, na który masz największą ochotę! Nasz makaron jajeczny już po krótkim gotowaniu staje się miękki i sprężysty. Idealnie nadaje się do zup, sosów oraz dań serwowanych na słodko. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!

Makaron Czaniecki krajanka

Makaron 5-jajeczny niteczka walcowana

500g

Makaron 5-jajeczny gniazdko nr 1

500g

Makaron 5-jajeczny gniazdko nr 2

500g

Makaron 5-jajeczny nitka walcowana

500g

Makaron tasiemka walcowana Czanieckie Makarony jako składnik zdrowego obiadu

Makaron 5-jajeczny tasiemka walcowana

500g