Potrzebne składniki:

300g makaronu Czaniecki
200g filetu z łososia
200g świeżego szpinaku
100g serka śmietankowego
Sól, pieprz do smaku

Makaronowe roladki z łososiem i szpinakiem

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Eleganckie roladki z makaronu Czanieckiego, wypełnione delikatnym łososiem i świeżym szpinakiem, to doskonała opcja dla tych, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Serek śmietankowy dodaje kremowości, a całość stanowi doskonałe źródło białka i omega-3.

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron i odcedź.
  2. Łososia przypraw solą i pieprzem, następnie usmaż na patelni.
  3. Szpinak krótko podsmaż na patelni.
  4. Na każdym kawałku makaronu ułóż trochę szpinaku, kawałek łososia, posmaruj serkiem i zwiń w roladkę.

TIP: Idealnym wyborem będzie tu makaron muszelka, który można łatwo napełnić farszem i zwinąć w roladki. Jeśli nie zależy Ci na formie roladek, możesz użyć dowolnego makaronu wstążkowego lub makaronu gniazdko. Po ugotowaniu wymieszaj go z farszem, tworząc bogate i kolorowe danie.

Sprawdź więcej naszych przepisów

Makaron z orzechami i miodem

Makaron z orzechami i miodem

Ten słodki akcent na świątecznym stole to połączenie delikatnego makaronu Czanieckiego z karmelizowanymi orzechami włoskimi, polanymi złocistym miodem. Dodatek cynamonu i cytrynowej

Makaron z Kapustą i Grzybami

Makaron z kapustą i grzybami

To pożywne danie łączy w sobie al dente makaron Czaniecki z aromatyczną mieszanką kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Duszone razem z delikatnie

dynia z makaronem przepis

Dynia z makaronem

Podaruj sobie odrobinę kulinarnego ciepła z tym prostym, ale urzekającym daniem: makaronem otulonym kremowym sosem dyniowym. Instrukcje: Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją