Eleganckie roladki z makaronu Czanieckiego, wypełnione delikatnym łososiem i świeżym szpinakiem, to doskonała opcja dla tych, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Serek śmietankowy dodaje kremowości, a całość stanowi doskonałe źródło białka i omega-3.
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron i odcedź.
- Łososia przypraw solą i pieprzem, następnie usmaż na patelni.
- Szpinak krótko podsmaż na patelni.
- Na każdym kawałku makaronu ułóż trochę szpinaku, kawałek łososia, posmaruj serkiem i zwiń w roladkę.
TIP: Idealnym wyborem będzie tu makaron muszelka, który można łatwo napełnić farszem i zwinąć w roladki. Jeśli nie zależy Ci na formie roladek, możesz użyć dowolnego makaronu wstążkowego lub makaronu gniazdko. Po ugotowaniu wymieszaj go z farszem, tworząc bogate i kolorowe danie.