Najnowsze produkty marki Czaniecki

…to połączenie tradycyjnego smaku makaronu oraz pełni zdrowia! Właściwości zdrowotne oraz nowe kształty!

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich pt. „Wzrost konkurencyjności sektora MŚP poprzez wdrożenie innowacyjnych produktów prozdrowotnych

Projekt polega na wdrożeniu innowacyjnej technologii produkcji makaronu o podwyższonej zawartości błonnika owsianego. Produkowany makaron wykazuje prozdrowotne działanie w zakresie:

  • profilaktyki powstawania otyłości,
  • nadciśnienia tętniczego,
  • cukrzycy,
  • schorzeń jelita grubego.

Projekt stanowi odpowiedź na oczekiwania konsumenckie w zakresie łączenia wysokiej wartości odżywczej z funkcjami prozdrowotnymi. Efektem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej poprzez uzyskanie produktu żywności funkcjonalnej w postaci makaronu o zwiększonej zawartości błonnika owsianego. Dzięki uruchomieniu produkcji nowej linii innowacyjnych produktów pozycja konkurencyjna Spółki na arenie międzynarodowej znacząco wzrosła.


  • Dofinansowanie projektu z UE: 2 000 000,00 PLN
  • Wartość projektu: 7 584 205,00 PLN
Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.