Realizujemy projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich

Czanieckie Makarony Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich Wzrost konkurencyjności sektora MŚP poprzez wdrożenie innowacyjnych produktów prozdrowotnych.

Celem projektu jest: Projekt polega na wdrożeniu innowacyjnej technologii produkcji makaronu o podwyższonej zawartości błonnika owsianego. Produkowany makaron wykazuje prozdrowotne działanie w zakresie:

  • profilaktyki powstawania otyłości,
  • nadciśnienia tętniczego,
  • cukrzycy,
  • schorzeń jelita grubego.

Projekt stanowi odpowiedź na oczekiwania konsumenckie w zakresie łączenia wysokiej wartości odżywczej z funkcjami prozdrowotnymi.

Efektem projektu jest: Wdrożenie innowacji produktowej poprzez uzyskanie produktu żywności funkcjonalnej w postaci makaronu o zwiększonej zawartości błonnika owsianego. Dzięki uruchomieniu produkcji nowej linii innowacyjnych produktów pozycja konkurencyjna Spółki na arenie międzynarodowej znacząco wzrosła.

Dofinansowanie projektu z UE: 2 000 000,00 PLN

Wartość projektu: 7 584 205,00 PLN

Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.