Potrzebne składniki:

1 kg dyni
500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
2 ząbki czosnku
1 granat
sól i pieprz
zielona pietruszka

Zupa dyniowa z granatem

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Zupa dyniowa

Dziś przedstawiamy prawdziwie wybuchową mieszankę dla podniebienia – cudowną, jesienną zupę dyniową z granatem!

Czaniecki Makaron typu muszelka (250g) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem drobiowo-warzywnym i dodajemy dwa ząbki czosnku dla wydobycia aromatu. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut. Przed podaniem dodajemy do zupy garść ziaren granatu. Smacznego!

Sprawdź więcej naszych przepisów

Makaronowe roladki z łososiem i szpinakiem

Makaronowe roladki z łososiem i szpinakiem

Eleganckie roladki z makaronu Czanieckiego, wypełnione delikatnym łososiem i świeżym szpinakiem, to doskonała opcja dla tych, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Serek śmietankowy

Makaron z orzechami i miodem

Makaron z orzechami i miodem

Ten słodki akcent na świątecznym stole to połączenie delikatnego makaronu Czanieckiego z karmelizowanymi orzechami włoskimi, polanymi złocistym miodem. Dodatek cynamonu i cytrynowej

Makaron z Kapustą i Grzybami

Makaron z kapustą i grzybami

To pożywne danie łączy w sobie al dente makaron Czaniecki z aromatyczną mieszanką kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Duszone razem z delikatnie