Potrzebne składniki:

1 kg dyni
500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
2 ząbki czosnku
1 granat
sól i pieprz
zielona pietruszka

Zupa dyniowa z granatem

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Zupa dyniowa

Dziś przedstawiamy prawdziwie wybuchową mieszankę dla podniebienia – cudowną, jesienną zupę dyniową z granatem!

Czaniecki Makaron typu muszelka (250g) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem drobiowo-warzywnym i dodajemy dwa ząbki czosnku dla wydobycia aromatu. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut. Przed podaniem dodajemy do zupy garść ziaren granatu. Smacznego!

Sprawdź więcej naszych przepisów

dynia z makaronem przepis

Dynia z makaronem

Podaruj sobie odrobinę kulinarnego ciepła z tym prostym, ale urzekającym daniem: makaronem otulonym kremowym sosem dyniowym. Instrukcje: Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją

Łazanki ala bolognese

Łazanki a la bolognese

Łazanki a la bolognese to pomysł z którego jesteśmy szczególnie dumni. Przepis długi, ale wart przeczytania i… wypróbowania! Macie ochotę? Sposób przygotowania