Potrzebne składniki:

1 kg dyni
500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
2 ząbki czosnku
1 granat
sól i pieprz
zielona pietruszka

Zupa dyniowa z granatem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dziś przedstawiamy prawdziwie wybuchową mieszankę dla podniebienia – cudowną, jesienną zupę dyniową z granatem!

Czaniecki Makaron typu muszelka (250g) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem drobiowo-warzywnym i dodajemy dwa ząbki czosnku dla wydobycia aromatu. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut. Przed podaniem dodajemy do zupy garść ziaren granatu. Smacznego!

Sprawdź więcej naszych przepisów

Łazanki ala bolognese

Łazanki a la bolognese

Łazanki a la bolognese to pomysł z którego jesteśmy szczególnie dumni. Przepis długi, ale wart przeczytania i… wypróbowania! Macie ochotę? Sposób przygotowania

Pomidorowo kremowe gniazdo

Pomidorowo kremowe gniazdko

Już dziś Światowy Dzień Makarony! Z tej okazji przedstawiamy przepis na jedno z naszych ulubionych dań – jest pomidorowo i kremowo, a